Metropola americană Seattle, unul dintre cele mai liberale orașe din Statele Unite, a organizat luna trecută o sesiune de pregătire profesională segregată pentru angajații albi, în care aceștia au fost instruiți cum să „își anuleze calitatea de albi” și să-și afirme „complicitatea în rasism.” Intitulată Interrupting Internalized Racial Superiority and Whiteness, sesiunea de pregătire a fost susținută de Office of Civil Rights (Biroul Drepturilor Civile) pe 12 iunie. Evenimentul a fost organizat în contextul în care orașul aflat în nord-vestul Americii a fost locul de desfășurare al unora dintre cele mai violente proteste din SUA împotriva brutalitatii poliției și a nedreptăților sociale, izbucnite după moartea afro-americanului George Floyd în custodia poliției din Minneapolis.

Informația despre sesiunea din Seattle a fost dezvăluită în premieră de Christopher F. Rufo, redactor la City Journal – un ziar publicat la New York de Manhattan Institute for Policy Research, o organizație conservatoare de tip think-tank  – și director al Centre for Wealth and Poverty din cadrul Discovery Institute, un grup conservator din Seattle. Jurnalistul a depus o cerere Freedom of Information, de acces la informațîi, care a fost aprobată de autorități.

Poliția gândirii: Primăria din Seattle a organizat o sesiune de pregătire doar pentru angajații albi, care viza „să le anuleze calitatea de albi”

Lasă un răspuns